Er zijn diverse redenen te noemen waarvoor ik gekozen heb om over te stappen op Joomla!. 

 

Online
Een groot voordeel van een CMS systeem is dat je direct online werkt. 
In het verleden heb ik diverse site gemaakt met de tekst verwerker (HTML), Dreamweaver (HTML) en later heb ik veel gedaan met TOWeb (PHP). Ook de oude +T Service website was met TOWeb gemaakt. Het is op zich een prima pakket zolang je site niet te groot (MB's) wordt, of je niet vaak iets wil aanpassen, toevoegen of dergelijke.

Wanneer je namelijk iets veranderd en je dat online wil zetten, wordt het eerst in zijn geheel op je machine opgebouwd, om daarna geuploaded te worden. Dit kan met een grote site veel tijd in beslag nemen.

Joomla! kost je amper tijd als je even een woord wil wijzigen in je tekst, omdat je online werkt. Je tekst opzoeken op de site -> aanpassen -> opslaan en klaar ben je. Bij een ofline programma moet je na het aanpassen dat gedeelte, en bij enkele programma's de gehele site, weer uploaden.

 

Gratis
Joomla! zelf is gratis en er zijn vele extensies te vinden op het wereld weide web die je aan Joomla! kunt toevoegen.
De extensies zijn niet altijd gratis. Het kan dus zijn dat je wanneer je een bepaalde functie op of in je site wil ervoor wat moet betalen. In veel gevallen is het het ook waard.

 

Gemak
Wanneer je gewend bent aan de structuur en werkwijze van Joomla! is het zeer eenvoudig om een site te voorzien van teksten en afbeeldingen. Dit is iets wat iedereen kan leren. Wil je zelf een site opzetten en inrichten met bijzondere toeters en bellen, dan moet je er even voor gaan zitten. Doordat het zo populair is, is er wel alles op het WWW terug te vinden.

Ook de rechten voor gebruikersgroepen in een Joomla! omgeving zijn makelijk. Vrijwel ieder voor ieder onderdeel op en achter je site kun je toekennen aan bepaalde gebruikers.

 

Veelzijdig
Door de populariteit van Joomla! zijn veel ontwikkelaars aan de slag gegaan om de site nog functioneler of mooier te maken. Vrijwel op ieder gebied is er wel wat te vinden. Winkel modules, grafische toepassingen, communities, forums en noem maar op. Ook voor bedieningsgemak en veiligheid wordt veel gemaakt. Denk hierbij aan firewalls, back-ups maar ook aan beter dan de standaard uitgedacht tekstverwerkers.